sobota, listopadu 04, 2006

Nosič kol Hakr


Nosič jízdních kol SPEED


Nosič vyšší třídy a kvality. Části nosiče jsou lakované a potažené plastem. Řemínky jsou zesílené s kovovou přezkou. Montáž byla vcelku jednoduchá, ovšem u druhého nosiče, který jsem zakoupil byly otvory se závitem o setinku milimetru nesouměrné, a potom spasovat k sobě dva díly byl trošku úkol, který prověřil moji trpělivost.


Nosič je vybaven uzamykatelnou pojistnou maticí, která má zamezit odmontování kola z nosiče. K zámku jsou dodávány 2 klíče, které lze podle čísla doobjednat u výrobce. Nosič váží 3,6 kg a lze na něm přepravovat kola o hmotnosti do 15 kg při povolené přepravní rychlosti do 130 km/h.


Podle výrobce je nosič díky své konstrukci jako jediný na trhu určen pro přepravu všech typů jízdních kol, se všemi rozměry rámů. Moje zkušenost je malinko jiná, neboť přítelkyně vlastní kolo, které má trojúhelníkový profil rámu a nosič jej není schopen podržet přesně tak, jak bych si představoval. Z počátku jsem raději pravidelně zastavoval a kontroloval upevnění zejména tohoto jízdního kola, protože se několikrát stalo, že matice se dala i dále utáhnout.